27 Mayıs açıklaması

27 Mayıs açıklaması

27 Mayıs bizim için, kahramanca ve fedakârca vatan mücadelesi yapan Ülkücü Şehitlerimizi dualarla yâd ettiğimiz tarihin adıdır.Gün Sazak ve Ülkücü Şehitlerimiz; hepimizin haklı gururu ve iftihar vesilesi olarak dünya durdukça kalplerimizde yaşayacaklardır.
Türkiye’nin sistemli ve planlı saldırılar altında bulunduğu bir dönemde; yüzlerindeki aydınlık, inançlarındaki kararlılık ve hedeflerindeki büyüklükle şehitlik mertebesine ulaşan ülkü abideleri, hiçbir çıkar hesabına kapılmadan hayatlarının baharında Hakk’a yürümüşlerdir.
4 Ocak 1968 tarihinde soğuk bir kış gününde, ülkü davamızın ilk şehidi olan 22 yaşındaki Ruhi Kılıçkıran’la başlayan vatan uğruna yitirilen yüksek şahsiyetler ve büyük ruhlar akıllarımızdan bir an olsun çıkmamalıdır.


8 Haziran 1970’de, şehit olduğunda 36 saattir aç olduğu anlaşılan Yusuf İmamoğlu kardeşimizin kendisini adamışlığı asla unutulmamalıdır.
Veya 23 Kasım 1970’de şehit olmadan önce bile; yılmayan, işkencelere aldırmayan ve doğru bildiği davasından taviz vermeyen Ertuğrul Dursun Önkuzu’nun direnişi elbette bizim manevi güç kaynaklarımız arasındadır.
Tarih ve millet vicdanı, daha nice dava arkadaşımızın muazzam mücadelesine tanık olmuş, uğruna kendilerini feda edenlere vatan toprağı sıcacık bağrını açmış ve sonsuza kadar aziz evlatlarını sarıp sarmalamıştır.


Kahramanlarımızın muhteşem mücadeleleri her türlü değer ve kıymetin üzerindedir ve bizlerin yolunu sonuna kadar da aydınlatacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ve tüm Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,mekânları cennet olsun diyorum.

Abdulkadir Şahiner
Sungurlu Belediye Başkanı

Önceki Sungurlu’da İlk İftar Açıldı

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum